Psihoterapie de grup

Psihoterapie de grup

Îmi place mult să lucrez cu grupurile. Fie că este vorba de ateliere de dezvoltare personală sau psihoterapie, grupurile au o putere mare de vindecare asupra indivizilor prin coeziunea și familiaritatea ce se formează între membrii.

Grupurile pot ajuta ca o rețea de sprijin. Membrii grupului se pot ajuta între ei să descopere noi perspective de a face față situațiilor. Își pot dezvolta abilitățile de comunicare și socializare și să învețe cum să-și exprime problemele și să accepte alte puncte de vedere. Se formează un cadru sigur, în care persoanele nu ezită să vorbească despre sentimentele lor și învață că a se lăsa vulnerabili este de fapt o dovadă de putere și curaj.

Cum funcționează?

Grupurile au de obicei un număr restrâns de persoane (8-12), iar confidențialitatea este foarte importantă. Înainte de a se forma grupurile, există o selecție a membrilor, în funcție de natura problemei sau intereselor pe care le au. Spre deosebire de ședințele individuale, grupurile au un număr finit de întâlniri, în funcție de natura problemei abordate (8-16 ședințe), iar aceste întâlniri sunt săptămânale, o ședința durând în jur de o oră și jumătate.

Fie că este vorba de grupuri pentru stres, anxietate, parenting, dezvoltarea unei relații sănătoase cu sine sau cu oamenii din jur, urmărește-mă pe Facebook sau Instagram pentru a fi la curent cu înscrierile.

Contacteaza-ma!